Healthy mind

Het geheim van de meest relaxte mensen

Relaxed people healthy mind

We kennen allemaal wel van de fijne mensen die onder elke omstandigheid kalm, relaxed en chill blijven. Piekeren en stress zijn woorden die niet in hun vocabulaire voorkomen. Ik als piekeraar kan daar best jaloers op zijn. Wat kun je doen om een sereen persoon te worden?

Het liefst omring ik me ook met het type relaxte mens, want hun zen-energie werkt aanstekelijk. Toch is het best mogelijk om zelf ook meer zo worden. Een half jaar in een Zuid Europees land wonen had voor mij ook een positieve zen impact. Voorlopig geen sabbatical op de planning? Geen nood, je kunt meer doen.

Leef bewust in het heden en wees optimistisch

Wat relaxte mensen gemeen hebben is dat ze echt in het moment leven. Ze blijven niet hangen in het verleden en negatieve ervaringen, dus ditch die ex of energieslurpende mensen. Je mag best over je toekomst nadenken en het is goed om doelen te hebben, maar laat het niet je hele leven bepalen.  Relaxte mensen hebben geleerd om het leven stap voor stap te nemen. In plaats van helemaal gefixeerd te zijn op promotie, kun je beter hard werken en het beste uit jezelf halen. Je zult zien dat het zijn vruchten afwerpt. Durf ook te verwachten dat er goede dingen op je pad komen en ga voor de kansen die je krijgt.

Laat angst of onzekerheid varen

Okay, ik geef toe het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar relaxte mensen laten zich in hun beslissingen niet leiden door angst. In stressvolle situaties laten ze angst los en blijven ze rustig en kalm. Belangrijk is dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen. Ik neem mezelf altijd voor:`Wat is het ergste wat er kan gebeuren?´, grote kans dat waar je je druk om maakt helemaal niet zo levensbedreigend is en dat je best goed met de situatie kan dealen. Denk niet na over doemscenario´s en blijf rustig in stress situaties, dan communiceer je ook veel effectiever.

Doe alleen dingen waar je energie van krijgt

Je kent het allemaal wel, je rent met klotsende oksels van de ene afspraak naar de andere om ´s avonds uitgeput op de bank te ploffen. Vooral die verplichte sociale afspraken waar je het gevoel hebt dat je niet écht jezelf kan zijn mag je echt wel skippen. Maak ook ruimte in je agenda voor een chillavondje op de bank, dan voel je je daarna ook weer meer opgeladen.

Weg met de control freak

Face it, we zijn geen Bruce Almighty en sommige dingen kunnen we niet beïnvloeden. Hoe krampachtiger je controle wilt houden over alles en iedereen om je heen, hoe groter de stress als dit niet lukt. Probeer dingen los te laten en accepteer dat mensen in je omgeving dingen op een andere manier doen. Op je werk moet je ook taken kunnen delegeren aan collega´s. Door los te laten en controle te laten varen ben je een flinke stap op weg naar minder stress.

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply