Fashion Fix

Wat dragen we dit Hollandse festivalseizoen?

Festival looks lace dress boho

Komende weken barst eindelijk het festivalseizoen los; dansen met de zon op je bol. Of regen. Eerlijk is eerlijk, festivallooks zijn een lastige tak van sport. Je moet in je outfit kunnen dansen én het moet er je-ne-sais-quoi doch sexy uitzien. Tel daar ons Hollandse zomerweer bij op en het wordt best een moeilijk opgave. Daarom inspiratie en musthaves om je op weg te helpen.

De mooiste festival outfits vind je zonder twijfel op het Amerikaanse Coachella. Deze outfits hebben weinig om het lijf omdat de temperaturen daar altijd tropisch zijn. Welke trends zien we daar dit jaar en welke kunnen dan ook mee naar onze Hollandse festivals?

#1 – Lace-up

Deze trend is echt either you hate it or love it. Ik krijg zelf ook déjavu’s naar de veterblouse van Enrique Iglesias. Toch ziet het er bij deze dames wel lekker hippieachtig uit. Een veterblouse of top kan prima met een flare jeans en een leren jasje als de temperatuur niet verder komt dan een graad of 18, dus dutchproof.

collage festival lopoks lace up

#2 – Kant en cut-outs

Hoe mooi zijn deze romantische cut-out jurkjes? Ik ben wel weer toe aan romantiek in m’n outfits en plaats van dat hipstergedoe. Helaas is deze trend niet Hollandse zomer-proof.

 

collage festival kant lace

#3 – Kekke jacks

Kijk hier kunnen we wat mee. Op een festival ben je nooit overdressed dus ga voor een gek jackie met print, patches, franjes of veren. Kunnen die benen niet bloot, dan maar shinen met een lekker jasje. Deze trend past bij onze Hollandse zomers.collage festival looks jacks bomber

collage festival looks jackets

#4 – Aan één stuk: jumpsuits

Ik ben groot fan van jumpsuits want het scheelt je zeker vijf minuten outfitstress in de ochtend. Het is aan één stuk dus je hoeft alleen na te denken over een jasje en schoenen. Een lange variant helpt je zeker de Nederlandse zomer door, belooft.

festival looks party streetstule jumpsuits

#5 – Prints in de mix

Festivals smeken om etnische of boho printjes. Ga voor een geprinte maxi-jurk, jumpsuit, rok of jack. Meerdere prints met elkaar combineren, wel in dezelfde kleurtinten, is nog meer Coachella hip. Een lange geprinte jurk met een leren biker jasje kan ook prima als het wat kouder is.

collage festival looks outfits prints

# 6 – Off-shoulder

De blote schouder trend is minder geschikt voor op kantoor, maar natuurlijk perfect voor een festival. Niet alleen tops, ook jurkjes met blote schouders doen het goed onder de zon, want minder tanlines. Ik kan me voorstellen dat het andere geslacht dit ook één van de betere, sexier trends vindt.

collage festival looks off shoulder

beeld: pinterest, harpersbazaar.com

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply