Everyday Struggles

Het geheim om je haar sneller te laten groeien

nice hair

Al zolang ik haar op mijn hoofd heb ben ik zoek naar manieren om mijn haar sneller te laten groeien. Inmiddels ben ik happy met mijn blonde lokken, maar hier zijn veel hair struggles aan voorafgegaan.

Vier jaar geleden moest ik gedwongen afscheid nemen van mijn lange golfhaar. Het was hartstikke dood van het verven en twee maanden in de volle zon in Mallorca droeg ook niet echt bij aan gezond haar. Ik liet mijn haren knippen tot op mijn schouders. Dat was in de tijd dat Lieke van Lexmond ook koos voor de schaar. Het stond haar beeldig, maar mij natuurlijk niet (what was I thinking). Vanaf dat moment zag ik alleen nog maar meisjes met lange haren en ‘hoe kan ik mijn haren zo snel mogelijk laten groeien’ was mijn dagelijkse Google zoekopdracht. Ook recentelijk heb ik in een bad hair periode gezeten. Ik had intense haaruitval en het was dunner dan ooit. Ik las overal dat stress een van de hoofdoorzaken van haaruitval is, maar híer kreeg ik pas stress van. Die stresscirkel kwam ik dus niet meer uit. Totdat ik een wondermiddel ontdekte: biotine.

Biotine

Biotine is een supplement dat verkrijgbaar is bij onder andere de Tuinen (nu met korting!). Ik nam dagelijks een of twee tabletjes en na ongeveer een maand zag ik al resultaat. Mijn haar werd dikker, voller en het straalde weer. Ook mijn vriendinnen viel het op. Overigens hoef je niet perse supplementen te nemen en kun je ook gewoon op je voeding letten. Biotine zit namelijk ook in onder andere eieren, sojaproducten, lever, melk en noten.

Vitamine Haar

Biotine hoort bij de B-vitamines. Vitamine B8 (biotine) speelt een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten en eiwitten en de productie van vetzuren. Het draagt bij aan de voorziening van energie. Daarnaast is vitamine B8 van belang voor een goed functionerend zenuwstelsel en (komt ie) voor gezond haar en een gezonde huid. Vroeger werd deze vitamine ook wel vitamine H genoemd, van haar en huid.

Bron: Voedingscentrum, Beeld: Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply