Healthy mind

What to do: weekendtips voor Amsterdam

festival zomer groot

Nog een heel weekend voor de boeg én de zon gaat schijnen. Zomerjurkje aan, espadrilles aan je voeten en op pad dus. Wat is er dit weekend allemaal te doen in onze hoofdstad?

#1 – Butcher’s heaven

Paradijs op aarde voor de echte vleeseters. Het Foodcenter, je weet wel daar bij de Marktkantine, wordt omgetoverd tot een festival terrein met hippe terrassen, muziek en vooral veel eten. Niet voor je vega-vrienden weggelegd.

#2 – Bacchius Wijnfestival

Dit wijnfestijn is niet alleen weggelegd voor vinologen, ook de amateur slobberaar vermaakt zich prima op dit festival met dj’s, bands en vermaak. In het Amsterdamse bos proef je wijnen van over de hele wereld. Wijn maakt hongerig, maar aan bijpassende versnaperingen geen tekort.

#3 – Amsterdam Craft Beer Festival

Ook de bierliefhebber komt dit weekend aan z’n trekken. Bierbar Bret is dit weekend the place to be voor de lekkerste, ambachtelijke biertjes.  De Prael, Gulpener, alle Amsterdamse brouwers geven acte de presence. Vertier is er ook, live-muziek, dj’s en bierproof eten maken het af.

#4 – ZOOmeravonden – Artis – zaterdag 11 juni

Iedere zaterdag in juni, juli en augustus is er in Artis ZOOmeravond. In de middag zijn er allerlei activiteiten én als afsluiter optredens van bekende artiesten. Deze zaterdag komt a balladeer optreden.

#5 – Het Hoofdgerecht

Je kan van het ene culinaire festival naar het andere struinen dit weekend. Op stadsstrand het Stenen Hoofd vind je foodtrucks, kermisattracties en muziek, tot in de late uurtjes zelf. Nog helemaal gratis ook.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply