Food Fest

5x borrelhapjes die je nog niet kent

food borrelhap mango shrimp skewer

In het weekend wil je geen uren in de keuken staan maar gewoon lekker uitgebreid snacken bij de borrel. Vaak maak je dezelfde succesnummers, maar ik ging voor je op zoek naar originelere opties.

#1 – Mini lasagne cups

Nog pastasaus over? Deze mini lasagne hapjes hebben de smaak en de textuur van lasagne maar staan binnen 20 minuten op tafel. Het enige lastige aan dit recept zijn de wonton vellen, daarvoor moet je toch echt even naar de toko.

wonton-lasagna-cups-recipe-4

#2 – Mango garnalen spiesjes

Marineer de garnalen in knoflook, beetje chili en limoensap voordat je ze  gaat grillen, succes verzekerd. food borrelhap mango shrimp skewer

#3 – Naan, halloumi & spinazie hapjes

Spinazie wokken met een beetje knoflook en garam masala, naanbroodje in de oven en halloumi plakken op de grill: kan allemaal tegelijk. Snij de naan en halloumi in gelijke vierkantjes, verdeel wat spinazie op de naan en maak het af met de gegrilde kaas. Kind kan de was doen!

food borrelhapjesnaan-spinach-halloumi-bites

#4-  Bruschetta met ricotta en vijgenjamVoor deze borrelsnack heb je niet veel ingrediënten nodig. Het lekkerst is wel om er nog gekarameliseerde uien op te doen.

food bruschetta borrelhap

#5 – Pulled chicken quesadilla

Voor de stevigere trek maak je deze quesadillas, dubbele wraps met vulling die je grilt. Ik maak zelf een makkelijke variant met pulled chicken, roomkaas, advocado en spinazie, maar eigenlijk kun je van alles tussen deze dubbele wraps stoppen. Kaas is wel een must en kruid je kip met je favoriete kruidenmix na het ‘pullen’.

food CHicken quesadillas

bron: loveandlemons.com, the foodyphysician.com, SAVEUR.COM

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply