Career Wisdom Healthy mind

Zo word je goed in kantoorpolitiek

career girl 2

Heb je een backstabbin’ bitch op je werk die je het leven zuur maakt? Zo kun je het beste omgaan met politiek op de werkvloer.

Of je plezier hebt in je baan hangt grotendeels af van de menselijke factoren. Het is vaak het gebrek aan verantwoordelijkheden, vertrouwen of je verzuurde collega’s die ervoor zorgen dat je verder gaat kijken. Kantoorpolitiek is een bron van negatieve energie. Veel organisaties zijn super politiek-geladen. Met iets meer werkervaring op zak, word ik me bewuster van de verborgen agenda’s die collega’s hebben. Politieke spelletjes ontstaan vaak uit angst: mensen vrezen voor hun positie of zijn onzeker. Er zijn veel Blair Waldorf’s in de wereld die het graag achterbaks spelen om er zelf beter van te worden. Als niemand het probleem uitspreekt kan de situatie steeds venijniger worden.

Emoties controleren

Goed nieuws: er is een manier om met politiek om te gaan én het in je voordeel te gebruiken. Je emoties in bedwang houden en afstand bewaren is the key. Het is heel verleidelijk om mee te gaan in de drama’s om je heen, maar je schiet er weinig mee op. Grote kans dat je in de negatieve energie blijft hangen.

No more drama

Doe wat je moet doen en bemoei je zo min mogelijk met collega S. en Blair die elkaar in de haren zitten. Jij kunt het onderliggende probleem toch niet oplossen. Komen mensen naar je toe om te roddelen over de situatie? Blijf dan nuchter en zeg dat dit soort dingen nu eenmaal gebeuren als organisaties groeien. Blijf voor jezelf herhalen dat dezelfde politieke spelletjes in organisaties over de hele wereld voorkomen. Het zijn gelukkig niet jouw persoonlijke drama’s. Het is heel waardevol om te leren boven de politieke situaties uit te stijgen en je eigen pad te blijven volgen.

Regels die je sterker maken in kantoorpolitiek:

#1 -Wees strategisch over belangrijke zaken

Denk goed na over wat voor jou de belangrijkste prioriteiten zijn. In een nieuwe baan kun je in het begin vaak nog dingen naar je hand zetten, maar al snel zit je in de cultuur en verlies je invloed.

#2 – Wees behulpzaam naar anderen

Het is niet slim om alleen maar op je eigen hachie te focussen. Wanneer je collega’s je om hulp vragen, help ze dan ook en je zult zien dat ze hetzelfde voor jou doen.

#3 – Doe juist dingen die je haat

We hebben allemaal onze minder sterke punten. Zelf ben ik niet dol, zacht uitgedrukt, op plannen, administratie of netwerken. Door juist die dingen te doen waar je minder goed in bent, wordt je er minder onzeker over. Angst is een belangrijke motivator.

#4 – Zorg dat je van toegevoegde waarde bent

Met jobhoppen van onze generatie wordt het steeds belangrijker om snel van waarde te zijn. Vind daarom je niche in het team. Ben je social media savvy vergeleken met de rest? Neem daar het voortouw in en maak je onmisbaar op dat gebied.

# 5 – Investeer in het leren kennen

Nieuwe baan? Probeer goed te begrijpen hoe de cultuur van de organisatie in elkaar zit. Neem de tijd om je collega’s te leren kennen, verdiep je in de historie van de afdeling en de gedragsregels. Zie kansen, geen bedreigingen.

bron: Forbes, beeld: Pinterest

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply