Fashion Fix

90’s revival: de spijkerrok én het spijkerpak

denim skirt streetstyle off shoulder

De spijkerrok, wie is er niet meer opgegroeid? Het waren de hippies in de jaren ’60 die bedachten dat ze van een spijkerbroek een rok konden maken. In de jaren 90 gingen we massaal voor de mini spijkerok. Nu issie terug van weggeweest: de spijkerrok is niet meer voorbehouden aan de kortpittige huisvrouw met witte legging.

Voor de durfal, ook de spijkeroverall zien we steeds vaker in de winkels hangen. Niet alleen in blauw denim, maar ook in zwart en wit spijker waardoor die minder kinderlijk wordt. De korte spijkeroverall is ook helemaal festivalproof.

Hoe te combineren?

De spijkerrok draag je met een oversized overhemd, mooie zijden blouse of hippie top. Combineer met neutrale kleuren en een niet te blote top om de Britney Spears vibe te voorkomen. De spijkeroverall doet het altijd goed met een basic top of streepjes shirt eronder. Met een dunne sweater of geprinte blouse maak je het spijkerpak iets minder casual.

Qua schoenen zijn deze denim looks altijd goed met witte sneakers, kekke loafers of leren sandaaltjes. Nog niet overtuigd? Kijk mee naar deze stylische combi’s met de nieuwe denimtrends.

collage denim skirt streetstyle

collage denim skirt streetstyle 1

collage denim overalls collage denim overalls 2

beeld: Pinterest

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply