Favorite spots

Zen in de stad: de leukste groene plekjes in Amsterdam

vuurtoreneiland amsterdam groen

Soms wil je niet vechten voor een plekje op een overvol hipster terras in de Pijp maar gewoon relaxen tussen het groen. Bij deze hotspots is het goed toeven door de ligging in de natuur of het tropische interieur.

#1 – NEST

Amsterdam Oost heeft er een fijne dakterras-spot bij voor de zwoele zomeravonden. Bij NEST ontvlucht je de drukte van de stad en begeef je je tussen het groen. Ook fijn, eindelijk een dakterras dat niet pretentieus of toeristisch is zoals Mr. Porter of de Skybar. Op het terras verbouwen ze kruiden en groenten die je weer terugziet in je cocktail of op je bord.

#2 – Het rijk van de keizer

Het is even fietsen naar deze verscholen parel in de weilanden achter Sloterdijk, maar dan kom je wel terecht in een oase van rust. Plof in één van de zitzakken aan het water met je bio-sapje of cappucino en je wordt gegarandeerd zen. Houd de Facebook pagina in de gaten wanneer er restaurantavonden zijn, dan kun je er ‘s avonds terecht voor een 3-gangen menu met lokale producten.

#3 – Vuurtoreneiland

De zomer vier je met een avondje Vuurtoreneiland, een natuurgebied waar de enige vuurtoren van Amsterdam staat.  Je gaat met een bootje naar dit unieke eilandje in het Markermeer en om te genieten van een 5-gangen diner in een kas midden in de ongerepte natuur. Ze gebruiken duurzame, lokale producten en alles wordt nog op traditionele wijze bereid, denk aan pekelen en fermenteren.  Helaas is reserveren geen gemakkelijke opgave en zit deze mini-vakantie altijd vol.

#4 – De Hoftuin

Deze prachtige stadstuin naast het Hermitage is een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Omringt door monumentale gebouwen en fonteinen waan je je in hoffelijke sferen. Zelfs met mooi weer scoor je hier vaak nog een plekje en geen toeristen te bekennen: maar voor hoe lang nog?

#5 – Bar Botanique

Voorheen was Bar Botanique een buurtkroeg, nu is het een knap ingericht botanisch paradijsje in Oost. Er hangt een tropische, ontspannen sfeer door de enorme ramen, pastelkleurige muren en zoals de naam al zegt: veel planten en groen. Je kunt er de hele dag terecht en in het weekend zelfs tot 03.00 ‘s nachts. Op de kaart Frans-mediterrane bistro-achtige gerechten zonder poespas.

#6 – De Ceuvel

Een bonte verzameling van gerecyclede materialen vormen Café De Ceuvel, een ultieme chillplek in Amsterdam Noord. Alles is duurzaam en groen, dus ook het eten op de kaart kun je met een gerust hart bestellen.

foto: Vuurtoreneiland, Pinterest

No Comments

Leave a Reply