Love Notes

Waarom Mannen Onze Humor Niet Begrijpen

Laugh laughter liefde relaties humor

Humor wijst op goede genen en intellect. Met het oog op voortplanting niet zo gek dat wij een man willen die ons aan het lachen maakt. Hoe zit dat andersom?

Seksuele selectie

In de eerste datingfase, seksuele selectie genoemd,  speelt humor een belangrijke rol. Vinden we iemand grappig, dan schrijven we degene ook andere positieve eigenschappen toe als creativiteit en speelsheid. Humor is een eigenschap die mannen en vrouwen op een andere manier waarderen. Waar vrouwen een echt grappige man zoeken, vindt de man het humor als het andere geslacht om hém lacht. Aaha, dit verklaart dus waarom het type bimbo met weinig inhoud voor veel mannen de ultieme natte droom is. Ze lacht immers om alles, precies de egoboost die de gemiddelde metroman nodig heeft.

Sekseverschillen

Laatst kwam ik tot de pijnlijke conclusie dat mijn humor beter aanslaat bij het eigen geslacht dan bij het manvolk. Verontrust vroegen vriendin S. en ik ons af waarom het andere geslacht ons minder grappig vindt en of we daarom faliekant falen in de liefde.

Het type humor tussen mannen en vrouwen verschilt nog al. Neem een gemiddelde vriendinnen Whatsapp-groep met een tacky naam als de Justin Bieber Grinders. Daar gaat van alles over de tong. Wij delen vooral onze dagelijkse beslommeringen met elkaar. Anders dan mannen hebben we humor over onze eigen en andermans ellende. Knullige dates met kneuterige, gierige mannen in de hoofdrol worden tot in microdetail besproken. Whatsapp-berichten van scharrels worden op groepsniveau uitgebreid geanalyseerd en er worden zeker vier scenario’s bij bedacht.

Bij de andere sexe gaat het er heel anders aan toe op een gemiddelde mannenavond met speciaalbiertjes. Even generaliseren: typische mannen humor is toch vaak wat schunnig. Als man heb je de lachers op je hand als je rake one-liners inkopt. Je maakt niet de blits met een poëtisch verhaal.

Battle of the sexes

Laatst wees een manwezen me op het feit dat er veel meer mannelijke cabaretiers zijn dan vrouwelijke. Na veel tegen sputteren moest ik hem hierin toch gelijk geven. Zijn mannen dan ook echt grappiger? De wetenschap geeft ons antwoord. In een onderzoek kregen mannen en vrouwen de opdracht een grappig onderschrift onder cartoons te schrijven. Evenveel onderschriften van beide geslachten werden hoog beoordeeld, waaruit blijkt dat mannen en vrouwen even grappig kunnen zijn. Het feit dat mannen als grappiger worden gezien is te danken aan sociale factoren, niet aan hun superieure humorproductie.

Lichtpuntje is dat de beperkte vrouwenhumor ons niet de das om doet in de liefde. Mannen willen vooral een vrouw die lacht om hun grapjes. Kind kan de was doen ladies!

bron

beeld: pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply