Love Notes

Code rood: wanneer stop je met daten

couple dating liefde relaties

Het lijkt wel alsof iedere stadse man issues of bindingangst heeft. Met als gevolg dat we soms maandenlang ‘daten’ met onze crush, scharrel of droomman. Wanneer weet je nou of je hiermee door moet gaan? Ik zocht het voor je uit.

Gewapend met Tony C. evalueerde vriendin S. en ik onze op niets uitgelopen datingperiodes. Dit leverde een hoop lessons learned op die ik je natuurlijk niet wil onthouden. Wij single stadse vrouwen zitten nu eenmaal allemaal in hetzelfde schuitje of eh, in dezelfde vijver te vissen. Wij namen onszelf plechtig voor om niet meer in het type ‘bindingsangst’ man te investeren. Wat zijn nu de signalen die je vertellen dat blijven daten met de man in kwestie zonde van je tijd is?

#1 – Vervolgdates zijn niet vanzelfsprekend

In het begin plande jullie gelijk de volgende keer in dat jullie elkaar zagen. Nu nemen jullie afscheid zonder een vervolgdate in te plannen. Van beide kanten is er dus minder animo om elkaar te zien.

#2 – Zijn vrienden heb je nog nooit ontmoet

Als hij je na maanden afspreken nog nooit aan één van z’n vrienden heeft voorgesteld is dat geen goed teken. Als je een toekomst met iemand voor je ziet vind je het namelijk ook belangrijk dat je vrienden je nieuwe vlam ‘goedkeuren’.

#3 – Radiostiltes op Whatsapp

Tuurlijk, hij kan best wel eens druk zijn met werk, sport of vrienden. Zie je iemand wekelijks, dan heb je vaak ook dagelijks wel even contact. Wanneer je merkt dat je soms dagen niks meer hoort ben je niet meer top of mind. Hij heeft zijn interesse verloren.

#4 –  Je uit emoties niet bij hem

Het is geen goed teken als je niet durft te vertellen hoe je je voelt of niet kunt beginnen over lange termijnplannen. Als je continue bang bent dat je te snel gaat voor hem en je inhoudt qua gevoel, dan cijfer je jezelf eigenlijk weg. Als het echt goed zit kun je compleet jezelf zijn en hoef je gevoelens niet te onderdrukken.

#5 – Dates worden alleen maar Netflix & Chill op de bank

In het begin gingen jullie spontaan ergens eten, picknicken in het park of naar openluchtfilms. Nu is het vaak elkaar even snel ‘s avonds zien, maar echte quality time is schaars.

#6 – Het chillen wordt heel chill

In het begin deed je nog moeite met bijpassende, sexy lingerie en nu alleen als hij gelukt heeft. Hij wordt in bed lui en doet niet meer echt z’n best om jou te pleasen. Dit zijn echte red flags ladies!

#7 – Hij ontkent de situatie

Na een aantal maanden intensief daten is het geen casual fling meer, maar hij ontkent dit. Bijvoorbeeld met het argument je er toch geen label op hoeft te plakken zolang het leuk is. Of hij zegt dat ie meer tijd nodig heeft. Soms heeft een man inderdaad tijd nodig, maar als dit excuus blijft terugkomen dan is het onzin en is het voor hem gewoon niet leuk genoeg voor de volgende stap.

Beeld: Pinterest, orgineel urbanoutfitters.com

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply